Probiotikumok a Candida kiirtásában

A Candida diéta három fontos részből áll, amelyek mindegyike nélkülözhetetlen: a méregtelenítéssel egybekötött diéta, a gombaellenes szerek, illetve egy sor jó probiotikumból. Ha ez a három tényező képes együtt dolgozni, akkor van esélyünk megfékezni a Cndida elszaporodását. De miért is fontosak a probiotikumok, mi a szerepük és hogyan képesek felvenni a harcot a Candidával szemben?

probiotikum

A probiotikumok nagyszerű kiegészítők, amelyek képesek a Candida elszaporodását megállítani. Ezenfelül segítenek az emésztésben, fenntartják a bélflóra egészséges testsúlyát az emésztőrendszerben, éppen ezért akkor is megéri őket fogyasztani, ha nem szenvedünk candidiasisban. De van még három ok, ami miatt a probiotikumok nagyon hasznosak lehetnek a Candida fertőzésben szenvedők számára.

Az immunrendszer

Az immunrendszer egy bonyolult keveréke a különböző szerveknek és rendszereknek. Olyan komplex, hogy a tudósok csak most kezdik felfedezni azt is, hogy ezek a részek kölcsönhatásban állnak egymással, hogy védelmet nyújtsanak a betegségekkel szemben. Egy dolog azonban már most bizonyos: az emésztőrendszerben található jótékony baktériumok nagyon fontos szerepet játszanak a fertőzések és a betegségek megelőzésében.

Egy 2009-es tanulmány szerint a baktériumok egészséges egyensúlya valóban hozzájárul az immunrendszer egészséges működéséhez. Kimutatták, hogy a normális mennyiségű baktérium ténylegesen növeli az immunrendszer hatékonyságát és segíti a szervezetet, hogy az harcoljon a kórokozókkal szemben. A pontos ok egyelőre még nem világos, de az tény, hogy a probiotikumok segítik az immunrendszert, így a Candida visszaszorításában is fontos szerepet játszanak.

Szabályozza a gyomor savasságát

A probiotikumok kis mennyiségű tejsavat és ecetsavat szekretálnak, ezek pedig segítenek fenntartani a bél megfelelő savasságát. Miért fontos ez? Nos, a Candida élesztőgomba a patogén, lúgos környezetben képes szaporodni, így a gyomor normális savasságának visszaállítása folytán meg lehet akadályozni további szaporodását.

Termékek Candida ellen

Herby's Teafa olajAusztrál 10ml

Herby's Teafa olaj Ausztrál 10ml

100% tisztaságú ausztrál teafaolaj - felhasználási javaslat: Kozmetikai alapanyagként, bőr- és hajápoláshoz, párologtatáshoz.

Ár: 1275 Ft
Megnézem

Bálint Esszenciálisteafaolaj 30ml

Bálint Esszenciális teafaolaj 30ml

Külsőleg alkalmazható a bőr fertőzéses és gombás megbetegedéseinek kezelésére, pattanásra, korpásodásra, száj és fogínygyulladásra, lábfürdőhöz, rovarcsípés okozta viszkető érzés enyhítésére.

Ár: 2690 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!