A candidaellenes diéta

Ez a szakasz igazán fontos része a táplálkozásnak, ha a Candida kiirtásáról van szó: egy kiegyensúlyozott étrendet követünk, de még mindig kerüljük a cukortartalmú gyümölcsöket, a hozzáadott cukrokat tartalmazó élelmiszereket, a koffeint, a keményítőtartalmú zöldségeket és bármi olyat, ami magas glikémiás terhelést jelent.

dieta-candida

Ebben a fázisban kell kitart a diéta nyers salátát, párolt zöldséget, valamint a különböző gyógynövények, fűszerek, olajok, hogy felélénkül az étkezést. Elég egy megszorító diéta, de csak akkor kell, hogy kövesse egy pár napra. Akkor a végén a megtisztítsa érzés frissül, könnyű, egészséges és kész lépni a következő szakaszba. Ez a fázis úgy van tervezve, hogy a Candida telepek éhezzenek, kipusztuljanak, miközben mi hozzájutunk a szervezet számára szükséges és nélkülözhetetlen vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz. Ezenfelül ebben a szakaszban már ehetünk egy maroknyi olyan élelmiszert is, melyek valóban harcolnak a Candidával szemben. Ezek a gombaellenes szerek vagy probiotikumok közé tartoznak, és a diéta ezen szakaszában érdemes őket integrálni az étrendbe. Ezeknek esetenként magasabb lehet a szénhidráttartalma (pl. joghurt), viszont teli vannak jótékony baktériumokkal, ezért mindenképpen fontosak. Ez a szakasz több hétig vagy akár egy hónapig is eltarthat - az időtartam több tényezőtől függ: az, hogy milyen szigorúan kell betartani a Candida ellenes diétát, nagymértékben függ a probiotikumok és a gombaellenes szerek hatékonyságától, valamint a Candida fertőzés súlyosságától is.

Miután megszabadultunk a Candida törzsektől, akkor a következő lépés nyilván nem az, hogy egyből visszaálljunk a korábban követett egészségtelen életmódhoz. Elvégre lehet, hogy éppen az okozta a Candida elszaporodását. Ehelyett a helyes megoldás az, ha fokozatosan bevezetünk újabb és újabb élelmiszercsoportokat, ameléyek még mindig egészségesek: az alacsony cukortartalmú gyümölcsöket, a keményítőtartalmú zöldségeket stb.

De visszatérhetünk valaha is az eredeti étkezési szokásainkhoz? Valószínűleg nem, hiszen ha már egyszer szenvedtünk Candida fertőzésben, akkor könnyedén megeshet, hogy a későbbiek folyamán is kiújulhat ez a probléma, ezért nagyon fontos, hogy megtartsuk a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozás alapelveit. Emellett érdemes megismerni a Shiitake gombát amely egészséges.

Termékek Candida ellen

Herby's Teafa olajAusztrál 10ml

Herby's Teafa olaj Ausztrál 10ml

100% tisztaságú ausztrál teafaolaj - felhasználási javaslat: Kozmetikai alapanyagként, bőr- és hajápoláshoz, párologtatáshoz.

Ár: 1275 Ft
Megnézem

Bálint Esszenciálisteafaolaj 30ml

Bálint Esszenciális teafaolaj 30ml

Külsőleg alkalmazható a bőr fertőzéses és gombás megbetegedéseinek kezelésére, pattanásra, korpásodásra, száj és fogínygyulladásra, lábfürdőhöz, rovarcsípés okozta viszkető érzés enyhítésére.

Ár: 2690 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!